Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Johanna Larsson: "Ett jätteskönt kvitto"

Karriärens andra WTA-titel gav självförtroende. Trots intensivt matchande ser Johanna Larsson bara fördelar inför Franska mästerskapen.
– Det här ger en extra boost att köra vidare, säger hon.

”Det här ger en extra boost att köra vidare", säger Johanna Larsson.Bild: Daniel Karmann
När tidningen når Johanna Larsson sitter hon vid gaten och väntar på flyget som ska ta henne till Paris inför Franska mästerskapen.
De intensiva dygnen Helsingborgs TK:s stjärnspelare har bakom sig slutade på allra bästa sätt i tyska Nürnberg. Johanna Larsson slet sig till sin andra WTA-titel i karriären och sträckte armarna i skyn efter 7–6, 6–4 i finalen mot amerikanskan Alison Riske.
– Finaler är alltid speciella att spela, det är oftast mycket nerver och tankar. Jag tycker att jag spelade stabilt och framförallt kände jag mig starkare i slutet, säger Johanna Larsson.
Det såg ut som att du verkligen hade bestämt dig?
– Jag kände bara att jag skulle gå ut och göra mitt absolut bästa. Egentligen var jag inte särskilt nervös inför matchen utan fokuserade på att ta allt slag för slag och boll för boll i stället för att tänka så långt framåt.
Senaste titeln Johanna Larsson vann i singel var i Swedish Open på hemmaplan 2015. Söndagens seger innebar att hon avancerade från plats 97 till 59 på världsrankingen.
– Det här betyder jättemycket för mig. Hittills har min säsong varit ganska knackig, så det var jätteskönt att få det här kvittot och känna att man fortfarande är med i toppen.
Vad gjorde att du hittade formen nu?
– Jag har kört ganska bra de senaste månaderna, men inte riktigt fått utdelning. Nu kände jag att det började stämma och plötsligt gick jag hela vägen. Ibland behöver man inte förklaringar på allting, utan det är bara att ta framgångarna när de kommer.
Johanna Larsson var i final även i dubbelturneringen, men föll till slut med 10–7 i matchtiebreak. Ett ihärdigt regnande komprimerade spelschemat under veckan i Nürnberg, men trots tätt matchande berättar Johanna Larsson att kroppen känns fräsch inför stundande Grand Slam-turneringen i Paris.
– För mig är det jättebra att ha många matcher bakom mig inför en tävling som denna. Nu är det bara att trumma vidare och försöka behålla flowet och känslan.
I Nürnberg var Johanna Larsson på plats utan tränare, men i Paris ansluter Pontus Norberg. Hon går in i singelturneringen på tisdag och ställs mot rutinerade Bethanie Mattek-Sands från USA.
– Att vara oseedad och ställas mot den spelaren är ganska okej, men jag vet samtidigt att hon har en väldigt hög högstanivå. Hon kommer tillbaka från en skada och det är lätt att underskatta en spelare då. Det kommer att bli tufft, jag vet att hon är väldigt sugen på att komma tillbaka fullt ut, säger Johanna Larsson.
Gå till toppen