Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Stökigt bland ungdomsgäng på Lommafesten

Under helgens Lommafest fick polisen ingripa fler gånger efter larm om stökiga ungdomsgäng i centrum.”Det var mycket stökigare än det brukar vara”, säger kommunpolis Håkan Persson.

Lomma kommunpolis Håkan Persson berättar om en stökig helg under Lommafesten.Bild: Lars Brundin
I fredags kväll drog årets festligheter igång. Då kom också de första rapporterna till polisen om att bråkiga ungdomar varit i farten.
Vid Lomma Beach house slog någon eller några sönder flera bord och stolar. Och runt 20.30 fick polisen in flera larm från personer som berättade att ett stort bråk pågick utanför Hemköp.
– Det pratades om att någon blivit nedslagen och att ungdomar hade tillhyggen. Det pratades också om knivar, säger Håkan Persson.
Flera patruller skickades till platsen, och där hittade ett gäng ungdomar, men ingen som blivit misshandlad och inga vapen.
– Om det handlade om att man inte ville prata med oss eller något annat, det vet vi inte.
Ungdomarna på platsen kontrollerades av polisen. Majoriteten av dem var inte hemmahörande i kommunen.
Den stökiga stämningen höll sedan i sig under både lördagen och söndagen.
– På söndagen kontrollerade vi minst sju ungdomar, som fick hämtas av sina föräldrar. Samma kväll har en man anmält att han blivit misshandlat av en person i ett ungdomsgäng efter att de först försökt stjäla hans godispåse.
Brukar det vara såhär stökigt?
– Det var mycket stökigare än det brukar vara. Det var fint väder och mycket folk, sådana här festivaler lockar ofta mycket ungdomar.
– Även om det var mycket stökiga ungdomar ute så hade vi inte så många allvarliga incidenter. Det tror jag beror mycket på att vi hade mycket resurser på plats och att nattvandrare, fältgrupp och trygghetsvärdar gjorde ett bra jobb, säger Håkan Persson.
Gå till toppen