Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Förskolebarn i Bjärred fick testa livet som polis och brandman

På tisdagen fick förskolebarnen i Bjärred testa på livet i lagens tjänst. De fick dessutom lära sig att man ska krypa längs golvet om det börjar brinna, och hur man bäst prickar en tennisboll med en brandslang.

Elsa Mårtensson Rosén och Albin Alfredsson fick testa att sitta i framsätet i en polisbil.Bild: Johanna M Karlsson
– Vi gör det här varje år, bjuder in alla förskolebarn från olika orter så att de får träffa räddningstjänsten och polisen, säger Marianne Danell från Räddningstjänsten i Lomma och Staffanstorp.
Under en strålande sol fick förskolebarn i färgglada västar prova att sitta i både polis- och brandbil, och träffa poliser och brandmän.
– Många frågar mycket om utrustningen och vad vi har på vårt bälte, säger Johanna Raudasoja, gruppchef för områdespoliserna.
Elsa Mårtensson Rosén och Albin Alfredsson var två av dem som passade på att testsitta en av de två polisbilarna på plats.
– Det roligaste var att klättra på stegen, säger Elsa Mårtensson Rosén, som förutom att sitta i polisbilen också hade testat att klättra upp för en av räddningstjänstens stegar och sprutat vatten med en brandslang.
– Syftet med de här dagarna är att avdramatisera polisen och räddningstjänsten för barnen. Och vem vet, vi kanske kan rekrytera några av dem också när de blir lite äldre. Jag tycker mig redan ha sett några aspiranter, säger kommunpolis Håkan Persson.
På onsdagen ordnar räddningstjänsten förskolans dag i Staffanstorp, och på fredag kommer de och träffar barn i Hjärup.
När räddningstjänsten tryckte på knappen och ofarlig discorök började pysa ut fick förskolebarnen träna på att krypa genom att ta sig genom ett litet hus.Bild: Johanna M Karlsson
”Vilket nummer är det till polisen?”, frågade Lennart Thomsen från räddningstjänsten i Lomma och Staffanstorp. ”112!”, ropade barnen.Bild: Johanna M Karlsson
Gå till toppen