Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aller media

Aller Medias sparpaket: Malmöredaktionen drabbas hårt

I veckan aviserade Aller Media ett kommande sparprogram. Det innebär att 90 av totalt 480 jobb ska bort. Hälften av nedskärningarna slår mot mediekoncernens Malmökontor där redaktionen drabbas hårdast.

Bodil Ericsson Torp är vd för Aller Media.
Tidigare i veckan avstod Bodil Ericsson Torp en intervju med 8till5. I ett kortfattat mejl skrev hon dock att ”omorganisationen påverkar både Stockholm och Malmö i lika stor utsträckning”.
Hon vill fortfarande inte ställa upp på en muntlig intervju, med motiveringen att hon vill prioritera interna möten med personalen.
Läs mer: 100 jobb bort på Aller Media
Men i en fortsatt mejlväxling med 8till5 förtydligar hon bland annat uppgifterna om att 100 tjänster berörs av sparpaketet, och korrigerar siffran till totalt 90 tjänster.
Vidare förklarar Bodil Ericsson Torp att cirka hälften av mediekoncernens 480 anställda finns på Malmökontoret. Där har man bland annat redaktioner för tidskrifterna Allers, Allas, Året Runt, Hemmets, Antik & Auktion samt Femina.
I Malmö har koncernen även layoutteam, marknadsteam, kundserviceteam samt en rad företagsövergripande funktioner som till exempel ekonomi och HR.
Enligt Bodil Ericsson Torp bottnar omorganisationen i att totalmarknaden för printade tidningar, framför allt lösnummer, minskar och har så gjort under en tid och att den utvecklingen har accelererat det senaste året.
”Därför behöver vi skapa förutsättningar för en fortsatt lönsam och långsiktig affär. Det gör vi bland annat genom att utveckla vår organisationsstruktur i hela bolaget, främst genom ökat samarbete mellan varumärkena med ökad flexibilitet där vi snabbare kan accelerera vår digitala distribution av innehåll och satsa på nya intäktsströmmar både organiskt och via förvärv”, skriver Bodil Ericsson Torp till 8till5.
I åtgärdsprogrammet, som väntas ge besparingar på runt 125 miljoner kronor, drabbas redaktionen hårdast.
”Vi ser över organisationen i hela företaget, men de redaktionella avdelningarna påverkas i större utsträckning”, kommenterar Bodil Ericsson Torp.
Kan det bli tal om nedläggning eller produktionsflytt av tidskrifter som ni idag producerar i Malmö?
”Inte i dagsläget”.
Läs mer: Aller media köper ytterligare kommunikationsbyrå
Läs mer: Aller media flyttar verksamhet utomlands
Gå till toppen