Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Alvarez om skilsmässan med Malmö: ”Inte mitt beslut”

Efter skilsmässan med Malmö Redhawks har Robin Alvarez gjort klart med en ny klubb: Skellefteå.

Bild: BILDBYRÅN
– Jag har haft många alternativ, fem klubbar i Sverige och en del i Tyskland. Men rent hockeymässigt har jag känt att Skellefteå var det bästa alternativet, säger Robin Alvarez, 30 år, som har skrivit på för två säsonger.
Robin Alvarez gjorde A-lagsdebut för Malmö Redhawks i allsvenskan 2007. Panternprodukten var klubben trogen till 2013, då han prövade lyckan med två år för Djurgården.
2015 vände han hemåt igen och hade sin produktionsmässigt bästa säsong i karriären med 26 poäng i SHL.
Säsongen som gick blev sönderhackad av skador. Poängskörden halverades till tretton och antal spelade grundseriematcher sjönk med tolv till antalet.
Det stod tidigt klart att Redhawks och Robin Alvarez skulle gå skilda vägar, trots att forwarden hade ett år kvar på sitt avtal.
– Det var inte mitt beslut, det är inget att hymla om. Tråkigt med tanke på att jag varit här i många år, men så är hockeybranschen. Nu ser jag ser framemot att spela för Skellefteå.
Tidigare har Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård sagt så här:
”Det är som ett äktenskap och ibland funkar det inte. Robin är en fin kille och en bra hockeyspelare.”
Känslan med Robin Alvarez är att det finns en nivå ytterligare.
– Ungefär så har de i Skellefteå också sagt, att det finns mer att plocka ut. Det är känt att spelare som kommer upp dit blir bättre, säger Robin Alvarez.
Gå till toppen