Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Beslut om Lunds nya ridhus sköts upp

Efter åratal av diskussioner skulle bygget av Lunds nya ridhus till slut klubbas. Men så blev det inte – istället blir det en ny utredning.

Lunds ridhus på Smörlyckan ska i framtiden ersättas med en ny anläggning på Ladugårdsmarken.Bild: Emil Langvad
Frågan om ett nytt ridhus i Lund har tröskats i de olika kommunala instanserna i över ett decennium. Tanken är att ersätta ridhuset på Smörlyckan, där Lunds civila ryttarförening, LCR, har sin verksamhet idag.
Nu skulle kommunfullmäktigepolitikerna till slut beställa bygget av en ny ridanläggning på Ladugårdsmarken norr om Norra Fäladen. Investeringen beräknas kosta 72,3 miljoner kronor.
Centerpartiets Mattias Horrdin krävde dock att man skulle ta fram ett avtal med markägare gällande ridvägarna i området innan man fattar beslut. KD, M, SD och FNL höll med, men inte de andra partierna.
– Det finns gott om ridvägar i området, sa kultur- och fritidsnämndens ordförande Elin Gustafsson (S).
Vid omröstningen om en ny utredning krävdes 22 ledamöter för att få igenom en så kallad minoritetsåterremiss – och 27 sa ja.
Det betyder att man nu ännu en gång ska utreda ridvägarna, innan ärendet återigen hamnar på politikernas bord.
Enligt en tidigare tidsplan ska den nya ridanläggningen vara redo att tas i bruk den 1 juni 2020, men hur den tidsplanen påverkas av det nya beslutet är oklart.
Gå till toppen