Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kajsa Leo: I leksaksbutiken upplever jag helvetiska kval

Som barn upplevde jag alltid något erotiskt när jag närmade mig Barbiehyllan i leksaksaffären. Inget kunde slå lyckan i att öppna ett paket och skymta de rosa, välbekanta bokstäverna. Alla mina drömmar och begär komprimerade i en enda gummikropp, så smal att den bara skulle kunna rymma en halv lever.

Jag befinner mig i en gigantisk leksaksaffär för att köpa present åt min systerson som fyller fem. Hans motsvarighet till min barndoms fetischobjekt heter Ninjagos, legofigurer som bidrar till att göra dagislekarna extra våldsamma. Jag har dock bestämt mig för att göra en kupp; ignorera Franklins konservativa tendenser och köpa något mer meningsfullt. Förra födelsedagen kompromissade jag och gav honom en Batgirl, en hiskelig plastfigur med silikonbröst. Det var en chansning: i bästa fall skulle systersonen bli liberalfeminist (kvinnor kan också bli superhjältar!) eller så hade moster bidragit med gossebarnets första runkobjekt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen