Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Ingrosso och Sandman turnerar och poddar ihop – kommer till Skåne i höst

Benjamin Ingrosso och Felix Sandman fann varandra under några intensiva Melodifestivalsveckor. Nu åker de på gemensam turné som kommer till Malmö och Helsingborg, samtidigt som de startar en podd där lyssnarna får följa med bakom kulisserna.

Benjamin Ingrosso och Felix Sandman efter den förstnämndes seger Melodifestivalens final tidigare i år. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
De har känt varandra sedan de spelade i "Singin' in the rain" när de var åtta och nio år gamla. Men det är först under det senaste året och med pressen båda haft på sig under Melodifestivalen, där Benjamin Ingrosso som bekant vann och Felix Sandman slutade tvåa, som de har kommit varandra riktigt nära.
Nyligen släppte de singeln "Tror du att han bryr sig" tillsammans och nu väntar en turné med 21 stopp samtidigt som podden "Livets liv" ser dagens ljus på Spotify.
– Vi vill ge publiken det bästa av två världar. Vi kommer att göra våra egna shower, har en låt vi gjort tillsammans och så är det kul att åka på turné med en polare. Vi är brorsor liksom, säger Felix.
– Vi kommer inte heller bara prata om vår vardag i podden, utan om vad som händer "behind the scenes", fyller Benjamin i.
När Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen var Felix Sandman den första att uttrycka sina gratulationer, trots att han var den som fick nöja sig med andraplatsen. Hela tiden har de två bedyrat att de är vänner – inte rivaler.
– Vi blev båda i princip lika glada. Jag älskade att se Benjamin i Eurovision. Sedan har han fått lite fler följare än jag på Instagram så det kan man ju vara lite avundsjuk på, men jag är glad för hans skull och kunde inte vara mer nöjd med responsen jag fick på min debut, säger Felix.
Hans "Every single day" gick upp som etta på singellistan efter finalen. Något Benjamin är snabb med att påpeka var en högre placering än "Dance you off", som blev sjua samma vecka.
– Felix krossade mig när det kommer till att göra debut. Och jag har faktiskt börjat förlora följare på Instagram nu, säger han.
Turnén startar i Norrköping den 6 oktober och podden får premiär "inom kort". Den 4 december spelar de på Malmö Live och den 24 november på Helsingborgs arena.
Fakta

Felix om Benjamin:

"Han är otroligt kreativ. Benjamin är som en Ted Gärdestad eller Michael Jackson, han sjunger melodier och sitter vid pianot och spelar in dem. Han är väldigt mycket låtskrivare. Det beundrar jag väldigt mycket och vill bli bättre på själv."

Fakta

Benjamin om Felix:

"Det är kul att ha fått se Felix utvecklas både sång- och låtskrivarmässigt. Nu är jag den enda som hört hans nya grejor men jag tycker det ska bli skitkul att turnera för han har sjukt bra låtar på gång. Jag ser fram emot att höra hans låtar lika mycket som jag vill framföra mina egna."

Fakta

Höstens turné

6/10 Norrköping, 7/10 Karlstad, 12/10 Örebro, 13/10 Göteborg, 14/10 Halmstad, 19/10 Luleå, 20/10 Gävle, 21/10 Västerås, 26/10 Eskilstuna, 28/10 Linköping, 2/11 Karlskrona, 3/11 Jönköping, 4/11 Växjö, 9/11 Umeå, 10/11 Uppsala, 11/11 Sundsvall, 18/11 Kalmar, 23/11 Vara, 24/11 Helsingborgs arena, 4/12 Malmö Live, 17/12 Stockholm.

Gå till toppen