Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Seger skadad – VM-kvalet i fara?

Landslagsstjärnan Caroline Seger dras med skadebekymmer. Är VM-kvalet i fara? – Jag hoppas inte det, men jag vet inte, säger Rosengårdsmittfältaren.

Caroline Seger missade mötet med LB07 på grund av skadan hon ådrog sig mot Vittsjö. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Landslagsstjärnan Caroline Seger missade Rosengårds Malmöderby mot LB07 (2–0-seger) på grund av en överansträngning i sin vänstra hälsena. Nu är frågan om hon kommer att vara med i landslagets VM-kvalmatcher mot Kroatien (hemma den 7 juni) och Ukraina (borta den 12 juni).
– Det är ju en dialog jag måste ha med Peter (Gerhardsson, förbundskapten) och Jonas (Eidevall, Rosengårdstränaren) om det är aktuellt. Så vi får se, säger Caroline Seger.
Mötet med Kristianstad för knappt två veckor sedan missade mittfältaren på grund av ryggproblem. Hon startade mot Vittsjö i söndags, men fick gå av i paus på grund av hälsenan.
– Jag har operarat min häl två gånger. Det är många år sedan, men jag har en tendens att bli lite överansträngd där, säger Seger.
Inte heller landslagskollegan Hanna Folkesson kom till spel i derbyt, men Rosengårdsmittfältaren satt på bänken.
– Hon fick en muskulär känning på överkroppen. Det var lite slantsingling om hon kunde spela eller inte, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.
Landslaget samlas på måndag.
Gå till toppen