Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Seminarieserie till minne av Kim Wall

Samma dag som journalisten Kim Wall skulle ha fyllt 31 år mottog den danska journalisten Anne Kirstine Hermann ett stipendium från Kim Walls minnesfond. Tre år i rad ska stipendiater bjudas till Sverige för att föreläsa om sin journalistik, arbetsprocessen och slutmaterialet. Kim Walls familj var på plats i New York i samband med utdelningen av stipendiet i år, på bilden: Tom Wall, Anne Kirstine Hermann, Joachim Wall och Ingrid Wall. Arkivbild.Bild: Pontus Höök/TT
Tre gånger kommer Publicistklubben Södra att arrangera ett årligt återkommande seminarium till minne av journalisten Kim Wall. Syftet är att den årliga mottagaren av Kim Wall Memorial Fund-stipendiet ska bjudas till Sverige efter avslutad reportageresa för att föreläsa om sin journalistik, arbetsprocessen och slutmaterialet – och därmed hjälpa familjen Wall och fonden att tillgängliggöra stipendiaternas arbete.
Seminarieserien genomförs av föreningen, med familjens godkännande, i samarbete med Kim Walls minnesfond och stöd av Kvällsposten/Expressen, HD-Sydsvenskan och Trelleborgs Allehanda.
Minnesfonden delar årligen ut ett resestipendium till en ung, kvinnlig journalist som arbetar i Kim Walls anda. Den danska journalisten Anne Kirstine Hermann blev i mars den allra första stipendiaten.
"För Trelleborgs Allehanda är det självklart att ge stöd till ett seminarium för den goda journalistiken samtidigt som Kim Walls gärning uppmärksammas nära hennes hemtrakt", säger chefredaktör Martin Falkenby i ett pressmeddelande.
Gå till toppen