Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Succén i US Open fortsätter för Linn Grant

Linn Grant från Viken fortsätter att imponera stort i US Open. På den andra dagen gick hon på par och är kvar i toppen.
– Så här i efterhand är det lite tråkigt faktiskt. Jag kom inte riktigt in i det i dag, säger hon från Birmingham, Alabama.

Med fortsatt ackuratess överraskar och imponerar Linn Grant stort i US Open.Bild: Butch Dill
Linn Grant är 18 år och amatör. Men uppträder som ett proffs i den yttersta världseliten.
I US Open, en av världsgolfens största tävlingar, inledde Vikentjejen med 69 slag, tre under par, och var delad fyra inför den andra dagens spel.
Den började hon med åtta raka par innan det blev birdie på nian och tian. Där och då var Linn Grant uppe på en delad andraplats. Tyvärr följdes de två birdiesen av två bogeys. Med par in slutade hon på par för dagen.
Scorekortet såg därmed stabilt ut.
– Åtta raka par är sällan åtta stabila par. Det är oftast mindre greenträffar och mer up and downs. Det känns helt okej, säger Linn Grant.
Vi tycker ju att det du gör är sjukt bra!
– Jo, det är klart det är, men man blir lite självkritisk.
– Jag missade greener och gav mig själv ganska jobbiga returer, det var inga självklara parputtar utan jag fick kämpa i dem. Hade jag inte satt dem hade det kunnat bli ganska mycket sämre.
Egentligen var det ett nytt helt otroligt dagsverke av tjejen med ett psyke av stål. När andra av nervositet blir ledlösa marionetter utan koll på vare sig kropp eller slag blir Linn Grant fokuserad och presterar.
– Ja, oftast. Eller jag försöker i alla fall se det som något positivt. När jag tänker så och slappnar av kan jag ta nytta av det.
Hur är det att spela med de allra bästa?
– Bra, jag trivs. Jag har inte funderat så jättemycket på det än så länge.
Det känns inte stort eller konstigt eller ovanligt – det bara är liksom?
– Lite ovanligt är det eftersom det är nytt, konstigt är det väl också, men jag känner mig inte obekväm med det. Det känns bra.
Är det många av de bästa spelarna som kommer fram till dig och gratulerar till bra spel?
– Nej, faktiskt inte. Det är snarare funktionärer som har uppmärksammat det. Spelarna håller sig lite för sig själva.
Innan US Open drog stormen Alberto förbi och banan Shoal Creek blev rejält vattensjuk.
– I går kändes det av lite mer, i dag har nästan allt torkat upp. Det enda som var oroligt var greenerna, men de märker man knappt någon skillnad på.
Linn Grant är fortsatt tre under totalt och i skrivandets stund (vid 21-tiden i Sverige) låg hon delad fyra med ett helt gäng andra spelare. Spelet pågick. Målet för avslutningen:
– Hålla mig lugn, fortsätta med det jag brukar göra och göra så få slag som möjligt, säger Linn Grant.
Gå till toppen