Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

”Gräsmattan får bli brun”

Poolen och trädgården får stå åt sidan när skåningarna uppmanas spara på vattnet.

Malin BromanBild: Ann Sahlén-Thelandersson
Malin Broman från Lerberget tillhör de skåningar som hörsammat direktiven att spara på vattnet för att inte riskera sinande kranar, framförallt i nordvästra Skåne.
– Visst tänker man på det och gräsmattan vattnar vi inte, den får bli brun. Andra växter har vi vattnat lite senare på kvällen och barnens bassäng har vi inte fyllt med vatten. De får bada i havet istället.
Även ängelholmarna Ingrid Wallin och Edith Wallin låter gräsmattan torka.
– Jag vattnar inte i trädgården längre och gräset är helt rött, precis som när man är utomlands. Det är bättre att vi har vatten att dricka, säger Ingrid Wallin.
– Jag vattnar inte heller gräsmattan, men det har jag aldrig gjort. Man får ta en dag i sänder, säger mamma Edith Wallin.
Andreas Eriksson med sonen Vilgot 2 år och dottern Wilma 4 år.Bild: Ann Sahlén-Thelandersson
Andreas Eriksson från Hässleholm är på besök i Båstad med barnen Vilgot och Wilma.
– Hemma har vi precis varit av med vattnet i en vecka när de har bytt ledningarna. Vi har fått hämta vattnet på gatan och man får sig verkligen en tankeställare. Det är så lätt att ta för givet att man ska ha vatten i kranen och man tänker inte så ofta på hur mycket det går åt när man duschar, diskar eller tvättar och det går åt mycket tvätt när man har barn.
– Vi har bunkrat en del vatten hemma och poolen har vi väntat med att fylla. Det är en nyttig erfarenhet att vara utan vatten men det är också jobbigt, säger han.
Gå till toppen