Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Staffanstorp

Mängder med motorfantaster på festival i stekande sol

Årets Motorfestival i Staffanstorp bjöd på sol och värme, kortege, veteranbilar och mc-show. – Det är livet, säger Raymond Weiland som körde med sin bil från 1959 i kortegen.

Ena gräsmattan på Rondellens handelsområde fylldes med veteranbilar under lördagen.Bild: Hussein El-alawi
Varje år arrangeras Staffanstorps Motorfestival för alla bil- och motorfantaster. I år även för barnen, som får testa på att köra "mini-cart". Jenny Dahlkvists två barn, Arvid och Ewald Dahlkvist, får köra några varv runt banan.
Jenny Dahlkvist och hennes familj har besökt Motorfestivalen flera gånger.
– Vi har en Bubbla som vi körde kortegen genom byn i. Alla de boende är ute och vinkar och tittar så det är roligt, säger hon.
Arvid Dahlkvist tar några varv med "mini-carten".Bild: Hussein El-alawi
Tiara Stark, som är på Motorfestivalen med sina morföräldrar, tar några varv på "mini-carten" innan hon springer vidare till hoppborgen.
Raymond Weiland, Tiara Starks morfar, står i solen bredvid hoppborgen. Han har också kört sin bil, årsmodell -59, i kortegen som årligen körs genom Staffanstorp. Han har ett stort bilintresse och brukar ofta besöka Motorfestivalen.
– Det är livet, säger han och skrattar när han ska beskriva vad bilintresset betyder för honom.
Tiara Starks mormor, Helen Nilsson, är också glad i att besöka Motorfestivalen:
– Det finns mycket att titta på. Och alla kan ju inte gilla fotboll.
På gräsmattan står de gamla bilarna uppställda i rader. På en annan gräsmatta står motorcyklar parkerade. En del besökare är klädda i 50-talskläder för att matcha bilarna, och längst bort på området står ett band på scen och spelar covers i samma tidsanda.
Jens Persson och Tomas Krysell kollar ner i motorn på "Pärlan".Bild: Hussein El-alawi
Jens Persson och Tomas Krysell står böjda över en beige bil som har motorhuven öppen. Det är Jens Persson som äger bilen som han har ställt ut dagen till ära.
– Bilen kallas Pärlan, säger han innan de två återgår till att titta på motorn som glänser i solen.
Fakta

Staffanstorps Motorfestival

- Arrangeras av Staffanstorps Motorförening sedan 2014.

- Under åren har Motorfestivalen utvecklats från ett antal gamla bilar som ställs ut i en park till en festival som bjuder på allt från cruising och rally till drafting och dans.

- På årets program finns "mini-cart", kortege, cruising-orientering, mc-stunt show, och på lördagskvällen bjuds det på utställning med mer moderna bilar.

Gå till toppen