Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Ingen gripen för misstänkt överfallsvåldtäkt – brottsplatsen fortfarande avspärrad

En kvinna i 20-årsåldern har polisanmält att hon våldtogs av en främmande man vid Ribersborg, natten mot lördagen. Ingen har gripits, och brottsplatsen var vid 16.30-tiden på lördagen fortfarande avspärrad.

Händelsen ägde rum bakom Universitetsholmens gymnasium en kort bit från Ribersborgsstranden.Bild: Patrick Persson
Det var vid 02.30 på lördagsmorgonen som en förbipasserande påträffade kvinnan bakom Universitetsholmens gymnasium och larmade polisen.
– Kvinnan har fysiska skador, men jag vågar inte gå in på hur allvarliga de är. Det får vården svara för, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Kvinnan ska ha berättat för polisen att hon överfölls av en okänd man som våldtog och misshandlade henne. Hon ska ha lämnat någon sorts beskrivning av gärningsmannen. För att inte påverka eventuella vittnen är polisen förtegen kring signalement.
– Men vi vill inte gå ut med signalement nu och på så vis begränsa oss. Vi vill ha tips om observationer från allmänheten, berättar Kim Hild.
Bild: Patrick Persson
Polisens tekniska undersökning pågick fortfarande vid 16.30-tiden på lördagseftermiddagen. Även hundar sattes in för att försöka spåra gärningsmannen.
– Att söka på platsen är det främsta på vår agenda nu. Vi har fortfarande tekniker på plats, men än har vi inte hittat någonting som har kunnat leda till ett gripande, säger Kim Hild.
När kvinnan fördes till sjukhus med ambulans inatt ska hon ha varit vaken. Det är oklart vilka skador hon ådrog sig.
– Fler förhör finns att vänta. Första prioritering i en sådan här händelse är att personen kommer till sjukhus.
– Vi har pratat med henne, men det officiella förhöret får vi vänta med, säger hon.
Under lördagen tog polisen kvinnan till brottsplatsen för att bilda sig en bättre uppfattning om händelsen. Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska vissa spår på platsen ha säkrats.
Polisen rubricerar händelsen som grov våldtäkt.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen