Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rosengård vann Malmöderbyt mot Olympic

Någon poängmässig Grimbergeffekt blev det inte för Olympic, men en stark första halvlek och ledning 1–0 blev det i alla fall för nye tränaren Anders Grimberg.
– Jag har ju bara haft tre pass med dem, men vi har pratat mycket om organisation och bytt tillbaka till spelsystemet från förra året. Back to basic. Trist att inte få med sig en poäng efter en bra första halvlek, men Rosengård har en hög lägstanivå, menade han.
Olympics ledning i halvtid var inte alldeles orättvis, men i andra halvlek lyfte sig Rosengård några nivåer och blev för starkt. Granit Sherifi gjorde två mål på straff efter att Isak Redzic kvitterat i andra halvlek och vann till slut välförtjänt.
– Vi hade lite för lågt bolltempo i första halvlek, i andra fick vi annan fart. Vi förde matchen bättre då, samtidigt som Olympic mattades av efterhand. Men det var riktig derbykänsla hela matchen och Olympic hade sina halvchanser, menade Rosengårds tränare David Roufpanah.

Division 2 västra Götaland HERR

1
BK Olympic
  • (1-0)
3
FC Rosengård 1917

Målskyttar

  • Othuke Christian Ajakpoloho
  • Granit Sherifi 2
  • Isak Redzic
Gå till toppen