Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Lokal debatt: Vi behöver tid för att hamna rätt i badhusfrågan

Att ta på sig cirka 15 miljoner i en årlig kostnad anser vi kräver eftertanke och tydlighet, skriver Linda Allansson Wester (M) om badhusplanerna i Svedala.Bild: Patrick Persson
Sydsvenskan har i en artikel berättat om planerna på att bygga ett badhus i Svedala. I artikeln svarade partierna på om de vill inleda bygget under kommande mandatperiod. Moderaterna, som har vågmästarposition i frågan i kommunfullmäktige, vill inte ge besked innan valet. Här förklarar partiet varför:
Läs mer: Valet i Svedala 1: M avgör badhusets framtid men vägrar ge besked
Vi moderater arbetar enligt principen att alltid vara aktsamma med våra kommuninvånares pengar. Därför tog vi tillsammans med våra samarbetspartier initiativ till en ordentlig utredning av hur vi skulle kunna få ett bad i Svedala kommun. Rapporten från utredningen visar på olika upplägg och de kostnader och risker dessa medför.
Vi står för en genomtänkt politik där vi också är öppna med hur vi tänker finansiera det vi föreslår. Att ta på sig cirka 15 miljoner i en årlig kostnad anser vi kräver eftertanke och tydlighet om huruvida man vill finansiera detta med skattehöjningar, effektiviseringar eller bortprioriteringar av annat. Vi fortsätter att driva frågan för att så snabbt som möjligt kunna komma till ett beslut. Men det här är ett mycket stort beslut och det måste få ta den tid som krävs.
Vi lyssnar kontinuerligt på vad våra medborgare säger men det är först när de fått väl underbyggd information om hur byggandet av ett bad kommer att påverka kommunens olika verksamheter som de har en ärlig chans att ge oss bra svar.
Mycket beror på höstens kommande arbete med budgeten och flerårsplanen och hur konjunkturerna påverkar kommunens intäkter och ekonomi. Därför det för tidigt att ge besked redan nu.

Linda Allansson Wester (M)

Kommunstyrelsens ordförande i Svedala
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen