Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Förbjud plastpåsarna i alla typer av butiker

Det borde inte vara tillåtet att ta betalt för att folk ska göra reklam för ens företag, skriver Hanne-Louise Ericsson.Bild: Braastad Audun
Går det att rädda förstörelsen av vår miljö, där nedskräpning av naturen av bland annat plastpåsar är ett stort hot, genom att betala 1, 2 eller 3 kronor för en plastpåse? Naturligtvis gör det inte det! En form av dubbelmoral, enligt min uppfattning.
Sedan en tid tillbaka får vi konsumenter som bekant även betala för plastpåsar i bok-, kläd-, tobaksaffärerna med flera mot tidigare endast i matbutikerna.
Och på vilket sätt hjälper det miljön? Det ger i slutändan endast en extra förtjänst för butiksinnehavare som, enligt min mening, bör förbjudas använda plastpåsar utan ”tvingas” endast erbjuda pappersprodukter. Till det kan tilläggas att vi konsumenter dessutom - mot betalning - ska bära runt på en påse med en ofta mycket synlig firmalogo. Som en gratis reklampelare för butikerna vi handlar i. Detta borde inte vara tillåtet.
Mitt förslag och önskan till beslutsfattarna: förbjud erbjudanden om plastpåsar i alla affärer, även matbutikerna, såväl med eller utan avgift.

Hanne-Louise Ericsson

Limhamn
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen