Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Linn Grant spelade bort sina chanser i US Open – Sagström klättrar

18-åriga skånska amatören Linn Grant spelade bort sina chanser i US Open i golf under tredje rundan. Men Madelene Sagström klättrade och har tätkänning.

Linn Grant hade en dålig dag i US Open.Bild: Butch Dill/AP/TT
18-åringen från Viken låg fyra, sju slag från ledaren, efter andra rundan i Shoal Creek som fick avbrytas på fredagen på grund av ett blixtoväder och avslutas under lördagsmorgonen, lokal tid.
Linn Grant gick runt banan på 69 slag under den första dagens spel och pallade för den ökade uppmärksamheten även dag två och slog 72 slag.
Men i lördagens tredje runda fick hon en mardrömsstart och inledde med två dubbelbogeys på de fyra första hålen. Med fyra bogeys och två birdies gick hon på sex över par. Totalt ligger hon på tre över par och har rasat till en delad 30:e plats.
Madelene Sagström ligger i stället på totalt fyra under par, och delad femma inför söndagens slutrunda. Hon gick på två under par med sex birdies och fyra bogeys.
Leder gör den tidigare världsettan Ariya Jutanugarn, Thailand, som gick en 67-runda, fem under par. Hon leder fyra slag före Sarah Jane Smith, Australien.
Pernilla Lindberg, som vann årets första major, ANA Inspiration, ligger bland de sista på tio över par.
Martina Edberg, Dani Holmqvist och Anna Nordqvist fick inte spela vidare.
Gå till toppen