Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Danska mittfältsstjärnan nobbar storklubbarna

Här är stjärnan som nobbar Europa och blir FC Rosengård trogen. Sydsvenskan kan avslöja att Sanne Troelsgaard förlängt med ett år.
– Om vi kvalar in till VM vill jag vara i en klubb där jag spelar. Inte riskera att fastna på bänken i en storklubb, säger hon.

Rosengårds Sanne Troelsgaard jublar efter ett mål.Bild: Johan Nilsson/TT
Trenden är tydlig. Allt fler storklubbar i Europa satsar och köper på sig spelare i överflöd. Precis som på herrsidan får många känna på baksidan – de tjänar mer pengar, men spelar mindre fotboll.
– Pengar är viktigt, men inte allt. Ja, jag har haft erbjudanden från Europa, säger Sanne Troelsgaard, 29, med ett skratt - men tillägger med allvar i blicken:
– Jag har lagkamrater i landslaget som suttit på bänken i mer än ett halvår ute i Europa och inte längre är med i landslaget. Den situationen vill inte hamna i.
Sanne Troelsgaard har spelat hela 125 landskamper och på dessa gjort 44 mål.
– Jag tycker om att kunna vara nära min familj, har bara tre timmar hem. Jag vet att jag presterar när jag är trygg och har förtroende från människorna runt omkring mig.
Danskan tycker inte att hon lider av att många duktiga spelare flyttat från Rosengård.
– Jag spelar med otroligt bra spelare. Jag är verkligen nöjd med det, känner att jag utvecklas både i matcher och på träning.
Vad är det som är så speciellt med Rosengård?
– Människorna här har bra värderingar och vill vinna titlar. Jag vill det också. Jag gillar de stora finalerna.
Kontraktet är alltså på ett år. Nästa sommar är det VM och då är det ett nytt läge – om nu Danmark tar sig dit.
VM-kvalet började ju med en uppslitande avtalsstrid i Danmark med Sanne Troelsgaard som en av spelarnas förhandlare och ledde till att laget lämnade walk over mot Sverige (förlust 0-3).
– Allting löste sig i december och alla är nöjda. Returen mot Sverige blir speciell. Vi vet att vi behöver vinna med 4-0 på vår hemmaplan om Sverige vinner sina andra matcher. Det blir tufft. VI får hoppas att de dabbar sig mot något annat lag.
Det heta nordiska mötet avslutar kvalet den fjärde september i Viborg.
– Men det finns en extra chans. De sex bästa tvåorna går till play off, påpekar Sanne Troelsgaard, som åker iväg för att möta Ukraina och Ungern kommande vecka.
FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran är mycket tillfreds med att få sin rutinerade stjärna att stanna kvar.
– Hon har gjort avtryck och har haft erbjudanden från större klubbar. Hon tillför en attityd som är FC Rosengård att hon stannar är jätteviktigt och sänder bra signaler till truppen, säger Therese Sjögran och fortsätter:
– Från januari i fjor till januari i år tappade vi sexton spelare och ändå undrar vi varför vi inte vinner. Kontinuitet är viktig. Av det vi börjat bygga på med ny tränare gäller det att behålla så många vi kan, även om vi nog får räkna med något tapp i sommarens fönster.
Gå till toppen