Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Målkungen Karlsson: "Bra chans att kvittera"

Har magin tagit slut för skrällgänget Vegas Golden Knights? Det är i alla fall så snacket går inför nattens fjärde Stanley Cup-final mot Washington. – Det har varit så hela året, så det är lugnt. Vi har en bra chans att kvittera det här, säger målkungen William Karlsson.

William Karlsson och hans Vegas jagar kvittering i finalserien. Arkivibld.Bild: John Locher AP/TT
Washington har vunnit två raka finaler och leder med 2–1 i matcher. En seger till på hemmaplan, matchstart 02.00 i natt, skulle sätta huvudstadslaget i ett ordentligt vinnarläge.
För Vegas, däremot...
Tränaren Gerard Gallant talar i termer om att hans lag nu får visa "vad det är gjort av".
– Vi måste lyfta oss. Vi har egentligen inte spelat tillräckligt bra i någon av de tre första matcherna. Så nu får vi se vad vi är gjorda av. När vi förlorade första semifinalen mot Winnipeg så skrev alla av oss, men vi kom tillbaka och vann resten.
Målkungen William Karlsson har gjort 50 mål (43 i grundserien och sju i slutspelet) på de 100 första matcherna i Vegas historia. Men i de två senaste matcherna har varken han eller någon av hans kedjekompisar Jonathan Marchessault eller Reilly Smith gjort mål.
– Det hade så klart varit skönt att få bidra lite med något mål eller assist. Jag tycker ändå vår lina har haft lite chanser, men vi kanske inte riktigt kommer fram som vi vill. Fortsätter vi jobba hårt så borde det öppna upp sig, säger Karlsson efter lagets matchvärmning i Capital One Arena på förmiddagen.
Han pratar om att hans lag måste göra de "små grejerna" rätt.
– Vara först på pucken, vinna närkamper och spela snabbt. Det är de små sakerna som kan göra skillnad.
Gallant bekräftade att forwarden Tomas Tatar kommer in i laget, att döma av matchvärmningen tar han David Perrons plats i andrakedjan. En förändring till kommer att ske, men vad det är ville Gallant inte säga. Forwarden Oscar Lindberg har ännu inte spelat i finalserien och hoppas på spel:
– Det är klart man är sugen, det vore roligt att få vara med där ute i stället för att sitta på läktaren. Jag vet inte om det blir så, vi får se, säger han.
Washingtons André Burakovsky har en bra känsla inför nattens match:
– Vi ska bara gå in och köra vårt spel. Jag har bra tankar och känslor om att vi ska ta den här också, men vi måste vara på hugget.
Fakta

Finalserien i Stanley Cup

Finalserien (svenska tider):

Final 1: Vegas–Washington 6–4.

Final 2: Vegas–Washington 2–3.

Final 3: Washington–Vegas 3–1.

Final 4, i natt kl 02.00: Washington–Vegas.

Final 5, 8 juni 02.00: Vegas–Washington.

Ev final 6, 11 juni 02.00: Washington–Vegas.

Ev final 7, 14 juni 02.00: Vegas–Washington.

Läs alla artiklar om: Stanley Cup 2018
Gå till toppen