Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Stor inflöde av vittnesuppgifter till Lommapolisen

Under den senaste veckan har polisen i Lomma fått in ovanligt många tips från allmänheten. ”Det kan vara fullt avgörande för oss”, säger kommunpolis Håkan Persson.

Lommas kommunpolis Håkan Persson är tacksam för tips som allmänheten lämnar till polisen.Bild: Lars Brundin
Under Lommafesten såg ett vittne hur några ungdomar stal en plånbok som låg i fickan på en jacka. Vittnet följde efter ungdomarna, samtidigt som han larmade polisen. När patrullen kom till platsen kunde vittnet sedan peka ut de skyldiga.
I lördags kväll såg ett annat vittne hur en man krossade en ruta på en bil som stod parkerad på Sommargatan. Efter att mannen tagit något från bilen försvann han sedan iväg i en flyktbil – vars registreringsnummer vittnet rapporterat till polisen.
I söndags kväll såg ett vittne hur en man skar sönder däcken på två bilar på Hamnallén i Lomma.
– Vi fick in bra vittnesuppgifter, både på personen och bilen som han försvann i, säger kommunpolis Håkan Persson.
– Det kan vara full avgörande för oss, att få in sådana uppgifter när ett brott begåtts. Har inte vi varit på platsen har vi heller inte sett något. Får vi inte fler uppgifter än att bara att något ska ha hänt är det jättesvårt för oss att agera, säger Håkan Persson.
Gå till toppen