Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Två män anhållna för misstänkt överfallsvåldtäkt

Två män har anhållits misstänkta för att ha överfallit och våldtagit en kvinna nära Amiralsgatan natten mot den 22 maj.

Bild: Patrick Persson
Det misstänkta övergreppet skedde nära korsningen Scheelegatan-Amiralsgatan. Någon gång mellan klockan 02-03 ska en kvinna ha blivit överfallen av minst en man som tagit sig till och från platsen på cykel.
Läs också Efter överfallet – polisen jagar våldtäktsman på cykel
Kvinnan larmade själv polis, som skickade en patrull till adressen. Kvinnan skjutsades till kvinnokliniken för att säkra eventuella bevis på hennes kropp – medan polisens tekniker finkammade den misstänkta brottsplatsen efter spår.
– Vi har säkrat viss bevisning, sade förundersökningsledaren Jonas Karlberg dagen efter händelsen.
Två veckor senare sitter två män i arresten misstänkta för grov våldtäkt. Den ene är 30 år gammal, den andre 37. Männen anhölls under helgen och är skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden.
Vad som lett fram till frihetsberövandena vill polisen inte kommentera.
Kammaråklagare Ola Lavie och polisutredarna har nu till onsdag på sig att jobba upp bevisningen för att kunna begära männen häktade.
Natten mot lördagen den 2 juni anmälde en kvinna i 20-årsåldern att hon våldtogs av en främmande man vid Ribersborg. Ingen är frihetsberövad inom ramen för den utredningen.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen