Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Alice Bah Kuhnke till Släktforskardagarna

Det drar ihop sig till Släktforskardagarna i Växjö.

Alice Bah Kuhnke kommer till Släktforskardagarna i Växjö.Bild: Anders Wiklund/TT
Det är nu klart att Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister, kommer att tala under invigningen av Släktforskardagarna i Växjö den 1–2 september.
– Det är Släktforskarförbundet som lockat hit henne. Det blir även folkmusik under invigningen. Vi får höra hur en värendstrumma låter. Och Ingrid Burman, landshövding i Kronobergs län, hälsar välkommen, säger Viola Ek i arrangörsstaben.
Just nu är det intensiva förberedelser för evenemanget som hålls i Fortnox Arena. Temat för året är migration, vilket också kommer att belysas i utställningar och föredrag under de två dagarna.
– Våra 33 föreläsare och drygt 70 utställare är inbokade. Just nu känns det mycket tryggt.
Bland annat kommer Ulf Beijbom, Hans Hanner, Niklas Hertzman, Ted Rosvall, Peter Sjölund och Claes Westling att hålla föredrag.
– Det vi nu siktar in oss på är att uppdatera hemsidan och göra mässkatalogen klar, säger Viola Ek.
Släktforskardagarna i Växjö arrangeras av Kronobergs Genealogiska Förening och Emigrantinstitutets Vänner i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund. Huvudsponsor är Arkiv Digital.
Kronobergs Genealogiska Förening har arrangerat Släktforskardagarna en gång tidigare. Det var 1996, för 22 år sedan.
Släktforskardagarna har arrangerats sedan 1987 då släktforskarna möttes i Lund.
Släktforskardagarna i Halmstad förra året lockade 5 400 besökare under de två dagarna. Växjö kan räkna med minst samma besökssiffra. Intresset för släktforskning, jakten på rötterna, har aldrig varit större än nu.
Släktforskardagarna 2018
Gå till toppen