Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andrahandsmarknaden rusar i västra Malmö

Hyrorna för en andrahandslägenhet stiger i Malmö. I snitt åtta procent på ett år, i västra Malmö är ökningen så stor som 32 procent.

Andrahandslägenheterna i innerstaden har nästan inte ökat i pris, medan de rusta i höjden i västra Malmö.Bild: JERKER ANDERSSON
Det är Qasa, en onlinetjänst för andrahandsuthyrning, som jämfört hyrorna i maj i år med dem för ett år sedan.
I Malmö har snittlägenheten ökat med 550 kronor i månade, plus åtta procent. En snittetta är dock lite billigare än för ett år sedan, den är gått ner en drygt hundring i månaden. Det är framförallt treorna som blivit rejält mycket dyrare – plus 23 procent. Snittrean kostade i maj 10 924 konor, drygt 2 000 kronor mer än för ett år sedan.
Andrahandstvåan har stigit med elva procent till 7 923 kronor i månaden.
Det är framförallt andrahandshyrorna i västra Malmö som står bakom den stora ökningen. Här har snittlägenheten gått upp 32 procent i hyra. I innerstaden ligger ökningen på en procent, ungefär lika mycket som MKB:s hyresgäster fick i hyreshöjning vid den senaste förhandlingen.
I norr steg hyrorna med nio procent jämfört med för ett år sedan, medan de backade i söder och öster med nitton respektive nio procent.
Malmös snittökning är betydligt större än den i Göteborg och Stockholm som ligger på plus tre respektive två procent.
Gå till toppen