Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Andrahandsmarknaden rusar i västra Malmö

Hyrorna för en andrahandslägenhet stiger i Malmö. I snitt åtta procent på ett år, i västra Malmö är ökningen så stor som 32 procent.

Andrahandslägenheterna i innerstaden har nästan inte ökat i pris, medan de rusta i höjden i västra Malmö.Bild: JERKER ANDERSSON
Det är Qasa, en onlinetjänst för andrahandsuthyrning, som jämfört hyrorna i maj i år med dem för ett år sedan.
I Malmö har snittlägenheten ökat med 550 kronor i månade, plus åtta procent. En snittetta är dock lite billigare än för ett år sedan, den är gått ner en drygt hundring i månaden. Det är framförallt treorna som blivit rejält mycket dyrare – plus 23 procent. Snittrean kostade i maj 10 924 konor, drygt 2 000 kronor mer än för ett år sedan.
Andrahandstvåan har stigit med elva procent till 7 923 kronor i månaden.
Det är framförallt andrahandshyrorna i västra Malmö som står bakom den stora ökningen. Här har snittlägenheten gått upp 32 procent i hyra. I innerstaden ligger ökningen på en procent, ungefär lika mycket som MKB:s hyresgäster fick i hyreshöjning vid den senaste förhandlingen.
I norr steg hyrorna med nio procent jämfört med för ett år sedan, medan de backade i söder och öster med nitton respektive nio procent.
Malmös snittökning är betydligt större än den i Göteborg och Stockholm som ligger på plus tre respektive två procent.
Gå till toppen