Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Festligt på flera håll på nationaldagen i Kävlinge

Fyrkamp, konserter, prisutdelning, festtåg och barnvänligt hundraårsfirande är något att det som händer på nationaldagen i Kävlinge kommun. Dagen firas på flera ställen i kommunen. Här är hela listan.

Bild: Johansen Erik

Nationaldagen den 6 juni firas på fyra olika håll i Kävlinge kommun. För den som vill fira hela dagen kan man ta sig mellan kommundelarna och hinna med fest i både Kävlinge, Furulund och Löddeköpinge.

Kommunens officiella firande är vid Hembygdsgården i Kyrkparken i Kävlinge. Klockan 14 börjar det. Det blir utdelning av kommunens priser och 22 nya svenska medborgare hälsas välkomna av kommunfullmäktiges ordförande, riksdagsledamoten Boriana Åberg (M), som även håller tal. Här blir det underhållning av Smörjgropens konsertband, Isa Luedtke, Jenny Persson och fikaförsäljning.
Kommunfullmäktiges ordförande Boriana Åberg (M) kommer att välkomna 22 nya kommuninvånare på nationaldagen 2018.Bild: Kävlinge kommun.
Den som vill gå på barnvänlig 100-årsfest ska bege sig till Högalids Idrottsplats där föreningen Kävlinge GIF firar 100 år med knattelopp och barnaktiviteter som hoppborg, trekamp, spontanfotboll och tipsrunda. Festligheterna där pågår mellan klockan 11.00 och 16.00.
I Furulund firas svenska flaggans dag med festtåg som avgår från Furumacken mot Ljungvalla idrottsplats klockan 11. På Ljungvalla blir det flaggceremoni, sång, race, fotbollsturnering och fyrkamp, fiskedamm, lotteri och försäljning av bland annat hamburgare och kaffe. Det är Furulunds IK som arrangerar firandet som pågår klockan 11.00–15.00
I Löddeköpinge firas nationaldagen på Folkets park utanför Lödde centrum med sång och musik. Här firas det mellan klockan 11.00 och 13.00.
Klockan 14 är det nationaldagsfirande vid Hembygdsgården i Kyrkparken på Annelundsgatan, Kävlinge. Arkivbild.Bild: Kävlinge kommun
Här kan du läsa mer om de olika evenemangen.
Läs alla artiklar om: Sveriges nationaldag
Gå till toppen