Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Klartecken för nytt kommunhus i Kävlinge

Nu är detaljplanen för ett nytt kommunhus i Kävlinge antagen. Här ska flera av kommunens verksamheter samlas under ett och samma tak.

Det nya medborgarhuset blir i fyra plan med bibliotek i bottenvåningen.Bild: Fojab
Kävlinge kommunfullmäktigemöte antog på måndagskvällen detaljplanen för ett nytt kommunhus i Stationsstaden. Detta var ett av två av detaljplaneärenden som var uppe på ett extra kommunstyrelsemöte några timmar innan fullmäktigemötet för att kunna antas i expressfart.
Om ingen överklagar vinner planen laga kraft om tre veckor och då kan startskottet gå för att börja bygga.
– Vi behöver nya lokaler, i dag är det jättevarmt och vi har stora problem med ventilationen. Vi kommer att få en positiv och trevlig miljö med mer kreativa miljöer och gemensamma rum, säger kommunalrådet Pia Almström. (M)
Det kommer att bli bibliotek på bottenvåningen, kontor på plan 2 och 3 och på fjärde våningen kommunfullmäktigesal och kafé. I källaren arkiv och skyddsrum.
– Vi spar ytor och det kommer inte att bli större eftersom vi plockar hem folk som suttit på andra ställen, säger Pia Almström.
Hon räknar med att det nya medborgarhuset kan stå klart 2020 eller 2021.
Det nya kommunhuset, eller medborgarhuset som det också kallas, ska ligga på gamla Scanområdet, alldeles intill Kävlinge station.Bild: Fojab
Gå till toppen