Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Minicart, baskalas och fotbolls-VM i Folkets park i sommar

Bilarna återvänder till Folkets park i Malmö i sommar. Dessutom blir det stort baskalas med bland andra Labyrint och Lazee samt fotbolls-VM med five-a-side-turnering, barnföreställningar och mycket annat.

Bild: Hussein el-Alawi
Det blir en händelserik sommar i Folkets Park i Malmö. Den karibiska restaurangen Carib Kreol har precis öppnat i tidigare Cuba Café och streetfoodtorget vid den västra ingången är igång. Nästa vecka är det premiär för kunskapslabbet Cool Minds i tidigare Debasers lokaler. De ska också arrangera vetenskapsfestivalen Big Bang Festival den 17–20 juli.
Nästa vecka kör även fotbolls-VM igång och alla matcherna kommer att visas i Moriskans trädgård, medan Sveriges matcher och semifinaler och final även visas på det stora parktorget. I samband med fotbolls-VM kommer det även att arrangeras kval till världens största five-a-side-turnering för amatörer i Shanghai. Det pågår den 16–22 juni och man kan anmäla sitt lag här. Förutom själva turneringen så blir det bubbleball, virtual reality, fifa-spel, panna-fotboll och mycket annat på parktorget.
Som vanligt blir det även Superdupersommar med ett rikt barnprogram hela sommaren. Det innebär gratis barnteater och film mellan tisdag och torsdag från den 12 juni till 10 augusti. Majoriteten av de 27 barnföreställningarna kommer att äga rum i det ombyggda ridhuset. Bland filmerna hittar vi ”Upp”, ”Den oändliga historien”, ”Twilight” och ”Martha & Niki”. Hela Superdupersommar-programmet hittar ni här.
Den 16 juni blir det även Eid festival och sen följer en rad konserter med Kim Larsen (21 juli), Louise Hoffsten (29 juli) och Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson och Towa Carson (3 augusti).
Det är nu även klart att Folkets park i sommar bjuder på stor reggaefest den 20 juli. Baskalas Malmö blir namnet och på scen står artister som Labyrint, Lazee, General Knas, Eka Scratch, Ayla, Antonio D, Hot This Year Band och Etzia.
En annan stor nyhet i folkparkssommaren i Malmö är att barnen i år får möjlighet att köra bil igen. Veteranbilarna försvann häromåret, men i år kommer de att ersättas av minicartbilar, alltså eldrivna go-cart-bilar som ska köra runt på samma område där veteranbilarna fanns.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen