Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Misstänkta för gruppvåldtäkt i Västra hamnen släppta

Tre män som suttit häktade, misstänkta för inblandning i en gruppvåldtäkt i Västra hamnen har släppts på fri fot. Misstankarna kvarstår dock mot männen enligt åklagaren.

Åklagaren hade begärt förlängd häktning, men Malmö tingsrätt beslutade om frisläppande av en man som är misstänkt för inblandning i en gruppvåldtäkt i Malmö. Arkivbild.Bild: Hussein El-alawi
Det var i maj som en kvinna i 20-årsåldern anmälde att flera män förgripit sig på henne i en lägenhet i Västra hamnen. Totalt frihetsberövades fem personer. Tre av dem häktades sedan.
På tisdagen hölls omhäktningsförhandling angående en av männen och Malmö tingsrätt ansåg inte att bevisningen var tillräckligt stark för att han skulle vara kvar i häkte som på sannolika skäl misstänkt.
– Jag yrkade att han skulle vara fortsatt häktad och la fram uppgifter för det. Men tingsrätten fann att det inte var sannolika skäl längre, säger åklagaren Lena Körner.
Läs också Fyra män anhållna för grov våldtäkt i Västra hamnen – polisen jagar fler misstänkta
Eftersom tingsrätten inte ansåg att bevisningen var stark nog beslutade Lena Körner att häva häktningen för de två andra männen.
– Eftersom tingsrätten tog det beslutet de tog, så har jag i konsekvens därmed tagit det beslutet, säger Lena Körner.
Ingen person sitter nu frihetsberövad i ärendet.
Är de tre männen fortsatt misstänkta?
– Ja, utredningen kommer fortsätta, säger Lena Körner
Gå till toppen