Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Tre poäng av Bäckström i storseger

Nicklas Bäckström och hans Washington kan åka till Las Vegas och kamma hem jackpotten, Stanley Cup-bucklan. Bäckström spelade fram till tre av målen när Washington tog en storseger över Vegas med 6–2 och gick fram till 3–1 i matcher.

Natten till fredag kan Washington avgöra finalserien i Nevadaöknen. Mot ett Vegas som för första gången på tre månader förlorat tre matcher i rad.
Skrällaget, som tagit sig till final under debutsäsongen, började den fjärde finalen med att rada upp heta chanser. Men allt missades.
James Neal stod för den värsta när han lyckades pricka stolpen då Washingtonmålvakten Braden Holtby var överspelad och hela målet öppet.
När Vegasbacken Colin Miller tog en odisciplinerad trippingutvisning var det startskottet på en enorm urladdning från Washington med tre mål på knappt tio minuter:
Nicklas Bäckström spelade i det numerära överläget fram Jevgenij Kuznetsov vars skott räddades av Vegasmålvakten Marc-Andre Fleury, men T J Oshie slog in returen. Då visade klockan 9.54.
Drygt sex minuter senare väggspelade Tom Wilson med Kuznetsov och sköt 2–0.
Med bara 21 sekunder kvar av öppningsperioden lyfte Devante Smith-Pelly in 3–0.
I den andra perioden fortsatte Vegas att skapa chanser, men storspelande Holtby räddade eller också hade han hjälp av stolparna.
När Capitals fick sitt andra numerära överläge small det igen och backen John Carlson sköt 4–0.
Jevgenij Kuznetsov fortsätter att dominera och leder slutspelets poängliga. Han svarade för fyra assist och är nu uppe i 31 poäng (12+18). T J Oshie stod för ett mål och två assist.
Vegas fick hål på Holtby två gånger i den tredje perioden och hyfsade siffrorna. James Neal sköt 4–1, men det var så dags då och hans jättemiss i första perioden överskuggade reduceringen. Reilly Smith gjorde 4–2, vilket bröt den två matcher långa måltorkan för förstakedjan där också målkungen William Karlsson och Jonathan Marchessault spelar.
Men sedan spelade Bäckström fram till både Michal Kempnys 5–2 och Brett Connollys 6_2. Passningskungen från Gävle har nu gjort sex finalpoäng, ett mål och fem assist.
Nästa final spelas natten till fredag i Las Vegas och då kan Bäckström tillsammans med forwardskollegan André Burakovsky och backen Christian Djoos få fira Washingtons första Stanley Cup-titel i historien.
Fakta

Finalserien i Stanley Cup

Finalserien (svenska tider):

Final 1: Vegas–Washington 6–4.

Final 2: Vegas–Washington 2–3.

Final 3: Washington–Vegas 3–1.

Final 4: Washington–Vegas 6–2.

Final 5, 8 juni 02.00: Vegas–Washington.

Ev final 6, 11 juni 02.00: Washington–Vegas.

Ev final 7, 14 juni 02.00: Vegas–Washington.

Gå till toppen