Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Färgstarkt par öppnar studio

En promenad i Furulundsskogen för tre år sedan ändrade deras liv. Paret Ruxandra Rusu och Andrei Cioran från Bukarest förälskade sig i Kävlinge och Furulund och har sedan dess kallat det för sitt hem. Nu har de startat tatueringsstudio mitt i Kävlinge.

Ruxandra Rusu och Andrei Cioran. Han älskar att göra porträtt – hon tatuerar gärna mandalas.Bild: Peter Sjöberg
Ruxandra Rusu och Andrei Cioran hade siktet inställt på Stockholm när de bestämde sig för att lämna Bucharest och Rumänien. Men ett stopp hos några vänner i Furulund på vägen ändrade allt.
– Vi kom sent på kvällen och såg inte mycket eftersom det var mörkt. Men på morgonen gick vi en promenad med hundarna i Furulundsskogen och jag kände bara wow, vad fint här är! Och alla vi mötte hälsade på oss, det kändes som hemma direkt, säger Andrei Cioran.
Istället för Stockholm stannade de hos sina vänner och efter några månader hittade de ett hus att hyra i Kävlinge. Sedan dess har de drivit tatueringsstudio intill Möllans Nagel & Skönvård nära hemmet och senare på ett par olika adresser i Malmö. Nu har de hittat hem till Kävlinge igen i en lokal på Nygatan som de renoverat och dekorerat invändigt under våren.
– Vi vill gärna öppna ett kafé här också. Vi vill gärna ha folk här som kan titta på vad vi gör samtidigt som de dricker kaffe eller te, säger Ruxandra.
Andrei Cioran gjorde sin första tatuering redan som 13-åring och de senaste fem åren går Ruxandra Rusu i hans fotspår. Sin första tatuering gjorde hon på sig själv, några slingriga körsbärsblommor på vaden.
– Det var lite smärtsamt och svårt, men värt det. Jag jobbade som revisor i Bukarest och ville ha en förändring och tyckte att det var väldigt kul med tatuering. Nu vill jag lära mig ännu bättre och nå upp till Andreis nivå, säger hon.
Andrei Cioran gillar allra mest att göra realistriska porträtt. I salongen finns bland annat bilder på tatueringar av Britney Spears och en iransk popstjärna han tappat namnet på. Många vill ha porträtt av nära anhöriga.
– Den tillfredsställelsen man får när en kund ser sin tatuering av en nära anhörig i spegeln och nästan börjar gråta av glädje, slår allt. Det är det vi älskar, jag måste höra tatueringsmaskinen varje dag, säger Andrei Cioran.
Ruxandra Rusu och Andrei Cioran, Kävlinge, har startat Ink Mania Tattoo Salon i Kävlinge.Bild: Peter Sjöberg
Numera låter den inte lika högt som förut. En modern tatueringsmaskin ser mest ut som en penna och nya bläcksorter får tatueringarna att hålla bättre över tid. Medan Andrei Cioran fastnat för fotorealistiska motiv brinner Ruxandra för Mandalas, geometriska former som från början kommer från hinduismen och buddhismen.
– Det är lite lättare att börja med. Sedan försöker jag även att köra lite old school stil. Det kan vara fjärilar, blommor och text med lite tjockare linjer, säger hon.
Vid sidan av tatueringen har båda ett stort mc-intresse och åker gärna långa turer. De har även båt i Landskrona hamn och har fastnat för fiske.
– Vi fiskar väldigt mycket, vi kör ut mot Ven ganska snabbt och fiskar både makrill och torsk. Det är Ruxandra som är storfiskaren. Om jag tar en torsk på 2,5 kilo så tar hon en på 7, 5 kilo, säger Andrei Cioran.
Gå till toppen