Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här kan du fira nationaldagen i Malmö

Flaggviftning och fanfarer. Här är några firanden av Sveriges nationaldag idag.

Nationaldagen på Stortorget. Arkivbild.Bild: Ingemar D Kristiansen
11.10–12.00: Flaggceremoni vid Residenset
Dagens första officiella firande äger rum vid Residenset på Stortorget. Här bor landshövdingen Anneli Hulthén och hon kommer att hålla ett högtidstal. Polisens musikkår Region Syd, under ledning av Arne Nordström, kommer bland annat att spela "Under blågul fana" och Arméns paradmarsch" när flaggor bärs in och hissas.
Medverkar gör också Malmö Folkdansare och Öresunds Sjövärnskår, samt elever från Malmö Latinskola.
13.00: Musikunderhållning och quiz i Torup
Svenska sommarklassiker utlovas när Dennis Lindgren spelar och underhåller vid Jaktpaviljongen i Torup. Det blir också musikquiz och allsång.
Nationaldagsfirande i Folkets park. Arkivbild.Bild: Emmalisa Pauly
12.00–13.00: Barnens nationaldagsfirande i Folkets park
Även Sveriges yngsta kan fira 6 juni. I Folkets park blir det barnfest med bland annat cirkusartister, allsång, danslekar, fanfar och flaggviftning. Konferencier är Ariella Madsen.
Klockan 13 blir det en föreställning med Räkan Rut och Havsbandet.
Nationaldagsfirande på Fredriksdal i Helsingborg 2017.Bild: Tom Wall
14.00: Välkomstceremoni för nya svenska medborgare
Malmös alla nya svenskar firas vid en välkomstceremoni på Pildammsteatern. Kommunfullmäktiges ordförande Kent Andersson håller tal och det blir också diktläsning.
16.00–16.20: Stortorget
Urban Dance Warehouse har streetdanceuppvisning och du kan också höra ett hyllningstal till Malmö av Roland Schött och Clara Hedar.
Nationaldagsfirande med Malmöflickorna. Arkivbild.Bild: Håkan Röjder
16.30–18.00: Malmö Stads huvudfirande
Med pompa och ståt firas 6 juni på Stortorget, bland annat med Malmö Brandkårs orkester, Malmöflickorna och Öresunds Sjövärnskår. På plats finns också Annika Herlitz, känd från melodifestivalen och inte minst som Elsas röst i Disneyfilmen Frost. Det blir också diktläsning, nationalsång och högtidstal av Kommunfullmäktiges ordförande Kent Andersson.
Annika Herlitz. Arkivbild.Bild: Emil Langvad
Gå till toppen