Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Malmö Redhawks tacklar stjärnfrågan med hårda tag

Emil Sylvegård, Henrik Hetta och Nichlas Hardt.Bild: BILDBYRÅN
Ingen hemlighet att kollektivet ska segra för Malmö Redhawks kommande säsong.
Ingen sublim stjärnspetskompetens att tillgå?
Nej, förmodligen inte, såvida inte någon som exempelvis Emil Molin kan omsätta sin hockeyallsvenska skicklighet fullt ut i SHL eller om Frederik Storm tar det sista produktionssteget.
Tungt, taktiskt och tacklingsvilligt kan bli de tre T:na som dominerar. Alla älskare av fysisk hockey bör få sitt behov tillgodosett med stora doser av underhållningsvåld.
För tittar vi på förra säsongens tacklingslista finner vi att Redhawks nuvarande trupp innehåller tre spelare bland de elva som var mest benägna till fysisk kontakt.
Toppade listan gjorde Luleås Oscar Engsund med 125 tacklingar, allt enligt SHL:s officiella statistik.
Men sedan har vi Emil Sylvegård som tvåa, då i Linköpings dress, med 111 tacklingar. Sjua var Henrik Hetta (Skellefteå) med 82 tacklingar. Nichlas Hardt placerade sig som elva med 72 fullträffar, på endast 36 matcher bör tilläggas.
Med återvändarna Sylvegård och Hetta samt Hardt lär det smälla i planket. Lägg därtill att Kim Roslund var 29:a på tacklingslistan, Lars Bryggman 31:a och Stefan Warg 32:a.
Schyssta tacklingar ingår trots allt i hockeyn, men sedan handlar det som bekant också om att få pucken över mållinjen.
Fast vinner man duellspelet är det alltid en god start.
Gå till toppen