Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Torn tillbaka i toppstriden efter vinst mot tabelltvåan

Efter bara fem tagna poäng i maj, var en seger mot Oskarshamn ytterligt välbehövlig för ett Torn som haft det lite motigt efter succéstarten. Med segern är Stångbylaget nu bara två poäng efter både Mjällby och Oskarshamn och har därmed häng på toppen igen.
– Jag vill inte säga att vi haft en svacka men absolut en dipp. Det är ändå okej, man kan inte göra 30 bra matcher under en säsong, tyckte Torns tränare Richard Ringhov.
Segern mot Oskarshamn var rättvis. Första halvlek var hemmalagets, även om det inte skapades så många heta chanser inledningsvis. Efter knappt 20 minuter nickskarvade dock Adam Olofsson, som än en gång bildade lyckat mittbackslås med Niklas Nilsson, in 1–0 och när Astrit Seljmani en kvart senare kom fri efter en omställning gjorde han inget misstag utan satte säkert 2–0. Därefter hade även Oskar Ahlgren ett fritt läge framför mål, men avslutade inte bättre än att Filippos Sachsanidis i Oskarshamnsmålet kunde rädda.
– 3–0 där hade nog dödat matchen. Nu visste vi att de skulle bli farliga i andra, menade Torns tränare Richard Ringhov.
Så blev det också. Gästerna flyttade upp sina positioner och efter en trippelhörna kom reduceringen blott tio minuter in i andra halvlek. Då var Oskarshamn rejält på gång.
– Det gav dem energi samtidigt som vi hängde lite med huvudena. Men vi gjorde en riktigt fin arbetsinsats idag, i synnerhet med tanke på värmen, tyckte Richard Ringhov.
Efter målet hade Oskarshamn en bra period, men Torn redde ut det hela.
– Vi jobbade oss in i matchen igen och sista kvarten kändes det som att vi hade kontroll, menade Richard Ringhov.

Division 1 södra HERR

2
Torns IF
  • (2-0)
1
Oskarshamns AIK

Målskyttar

  • Oskar Ahlgren
  • Astrit Seljmani
    Gå till toppen