Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Alla kommunens tillsvidareanställda kan erbjudas heltid

Senast den sista december 2020 ska samtliga tillsvidareanställda i kommunen ha blivit erbjudna att jobba heltid. Det har kommunstyrelsen beslutat.

I framtiden ska tillsvidareanställda inom skola och kommunens andra verksamheter erbjudas heltid i Staffanstorp.Bild: Gorm Kallestad
Bakgrunden är en tidigare överenskommelse mellan Sveriges kommuner och landsting, SKL, och fackförbundet Kommunal om att målet för kommuner och landsting ska vara att erbjuda heltid både till nyanställda och redan anställda.
I många kommuner har arbetet med "heltid som norm" redan kommit igång. Och nu har turen alltså även kommit till Staffanstorp. På kommunstyrelsens senaste sammanträde spikades handlingsplanen, som innebär att alla tillsvidareanställda i kommunen ska ha fått erbjudande om heltidsanställning senast den sista december 2020. I den mån det är möjligt ska även visstidsanställda erbjudas heltid.
Den som vill ska samtidigt få jobba deltid "under förutsättning att det är förenligt med verksamhetens behov".
Att heltid blir norm ska inte innebära ökade delade turer. Det ska inte heller innebära att man behöver jobba mer än varannan helg, enligt handlingsplanen.
Förslaget röstades igenom på kommunstyrelsens senaste sammanträde, men det var inte i full enighet. Socialdemokraterna ville att även personal i verksamheter som är upphandlade av kommunen skulle omfattas av handlingsplanen, men det yrkandet fick partiet inte igenom.
Gå till toppen