Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lokal debatt: Borgerligheten har övergivit sin traditionella roll

Lunds kommunhus Kristallen. Vem säger emot när förvaltningen sväller, frågar de två företrädarna för Medborgerlig Samling.Bild: Bengt Arvidson
Militärer förbereder sig alltid på det förra kriget, sägs det. L-politikerna i Lund Philip Sandberg, Linnéa Bjärum och Joar Lindén deklarerar i Sydsvenskan 1 juni att de vill upprepa förra mandatperiodens misslyckande SD-bojkott, som lett till rödgrönt styre och till att ingen pratar om annat än SD och invandring. M:s Christer Wallin säger samma sak i en intervju i Sydsvenskan 2 juni.
Läs också Den som älskar Lund röstar inte på Sverigedemokraterna
Medborgerlig Samling (MED) är ett rikstäckande borgerligt parti som även ställer upp i Lund. MED består av borgerliga väljare som tröttnat på att våra röster använts för att stödja vänsterstyre. Vi är inte emot invandring men ser det ohållbara i den bidragsdrivna migration som är orsaken till SD:s tillväxt och ser oss tvungna att kandidera när de nuvarande politikerna gått vilse.
Var är motrösterna när pseudosocialistiska idéer om genus, normkritik och mångfald trumfas igenom som om de var politiskt neutrala? Vem ser faran i att landsbygden lämnas utan polisövervakning? Var är försvaret för äganderätten när aktivistiska tjänstemän missbrukar sin makt? Vem säger emot när förvaltningen sväller? Var är den stränga synen på kommunala utgifter, som säger att aldrig så välmenande projekt måste avvägas mot de hål de gräver i medborgarnas fickor? Kort sagt: Var är de borgerliga?
Philip Sandberg gillar att lägga ut videor på Facebook. I en föreslår han fler slingor och informationstavlor i skogen och tar kraftfullt avstånd från nedskräpning i naturen. I en annan slår han ett slag för att alla barn ”ska få lyckas och ska få drömma”. Jo tack, men är det att bruka allvar inför väljarna, när kostnaderna för asylkrisen nu hamnar på kommunerna?
Att hålla SD borta från inflytande med bojkott är en förlorad sak, som inte lyckats i något land. Det enda demokratiskt hållbara sättet är att föra en politik så att inte väljarna strömmar dit.
Det Sverige och Lund behöver är klarsynt förståelse av ekonomiska samband, yttersta varsamhet med skattemedel och ett vaktslående om rättsstatens principer. Att slåss för detta är borgerlighetens traditionella roll, som den tyvärr övergivit. Låt oss ändra på det i september!

Oskar Hagberg, Lund

Första namn på Medborgerlig Samlings kommunlista i Lund

Ola Larsson, Södra Sandby

Andra namn på Medborgerlig Samlings kommunlista i Lund
Gå till toppen