Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Döms till rättspsykiatrisk vård efter att ha knivskurit sin granne

En 33-årig man i Lund döms av Lunds tingsrätt för försök till dråp. Detta efter att i januari har knivskurit sin granne i det gemensamma trapphuset.

Lunds tingsrätt dömer 33-åringen till rättspsykiatrisk vård efter att han knivskurit sin granne.Bild: Hussein El-alawi
En kväll i januari hörde grannarna hur 33-åringen bankade på sitt tak i lägenheten. Mannen ska vid flera tillfällen tidigare ha stört sina grannar med höga ljud. Han menar i förhöret att han nu själv hörde störande ljud från lägenheten över honom.
När ljudet inte slutade gick han upp till lägenheten det påstådda ljudet kom ifrån, ropade och gestikulerade mot dörren.
En annan granne kom då ut i trapphuset och frågade vad som försiggick. Grannen gick upp till 33-åringen, som han även misstänkte var narkotikapåverkad vid tillfället, och bad honom att sluta.
Efter några meningsutbyten tog 33-åringen fram en kniv och skar grannen i halsen, bröstkorgen och armen. En annan boende öppnade då dörren, drog in den knivskurna grannen och gav honom vård.
33-åringen gick tillbaka till sin lägenhet där han senare greps av polis. Han erkände i förhöret att han under dagen tagit tyngre droger, men minns inte om han kände sig påverkad vid den aktuella händelsen.
Grannen fick föras med ambulans till sjukhus där han opererades för sina skador. Skadorna var inte livshotande.
Nu döms 33-åringen till rättspsykiatrisk vård för försök till dråp samt ringa narkotikabrott. Han ska även betala ett skadestånd till grannen på 133 400 kronor.
Gå till toppen