Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Staffanstorp

Krockade med garage efter polisjakt

På torsdagskvällen försökte en polisbil stoppa en bil på Åkershusvägen i Staffanstorp. Bilen avvek från platsen och körde in i en garagelänga.

När en bil försökte fly från polisen körde den in i en garagelänga.Bild: Patrick Persson
Klockan 22.35 fick polisen ett larm från ett vaktbolag om ett pågående inbrott i Staffanstorp. När polisen sökte efter misstänkta gärningspersoner försökte en bil avvika från platsen.
– Det har skett en sammanstötning med en polisbil. Jag har inte mer information just nu än att ambulans är budad till platsen. Minst en person är i behov av hjälp, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral, i samband med händelsen.
Enligt polisens yttre befäl på plats försökte polisbilen först kontrollera bilen, innan den avvek. Polisen körde efter och under efterföljandet körde bilen in i en garagelänga. Garaget fick skador. Den 27-årige föraren kontrollerades av ambulanspersonal men behövde inte föras till sjukhus.
— Han blev medtagen av en polispatrull för provtagning och nu misstänks han för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik, säger Mats Persson, inre befäl vid polisen i Lund.
I en tidigare version av denna artikel stod det att bilisten var misstänkt för inbrott. Senare visade det sig att så inte var fallet.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen