Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Ni uppmuntrar oss att åka kollektivt och gör löneavdrag när era tåg inte går

När tågen är sena, inställda, trasiga eller av annan anledning oförmögna att transportera mig till mitt arbete i tid, då får jag arbeta in timmarna jag kommit försent, eller än värre – få avdrag på lönen när jag kommit upp i 20 timmars försening, skriver Cornelia Kellner, som arbetar som operationssjuksköterska.Bild: MÃ¥rten Svemark Mårten Svemark
Jag arbetar som operationssjuksköterska i Lund, och pendlar därför fyra-fem dagar i veckan från hemmet i Helsingborg till arbetsplatsen i Lund med tåg. En sträcka på cirka sex mil. Inte särskilt långt. Min arbetsgivare, Region Skåne, uppmuntrar oss anställda att åka kollektivt, tänka på miljön och planera våra resor till och från jobbet med minsta möjliga miljöpåverkan. Under april månad skickades för övrigt en personalenkät ut, med mer eller mindre riktade frågor rörande hur vi som anställda ska ta ännu större ansvar för att färdas i än större utsträckning med de kollektiva färdmedel som står till buds. Tyvärr känner jag mig luttrad efter att dagligen plågats av förseningar till jobbet, från jobbet eller i bägge riktningar, och därför svarade jag att ju mer jag åker, desto mindre vill jag åka framöver.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen