Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nya shower och internationella artister på Humorfestivalen

Kan komikerna förklara decemberuppgörelsen med hjälp av bilder på en skärm? Eller beskriva den isländska bankkrisen genom improviserad dans?
Detta visar sig på Lund Comedy Festival 2018, där nyheterna är frågesport och debattshow för komiker om politik, spexkavalkad med Lundensiska spexensembler och cirkus och komik i Lundagård för hela familjen.

Den prisbelönta festivaldebutanten Harriet Braine gör sångkomik om konsthistoria.Bild: Lund Comedy Festival
Nya internationella namn på festivalen är Harriet Braine, George Egg, Francesca Martinez och Tom Houghton, som alla här gör Sverigedebut.
Årets festival hålls den 30 augusti – 1 september och upplägget är i stort sett detsamma som förra årets.
– Detta blir den nionde festivalen och vi kommer att ha cirka 150 artister, 9 scener och 90 shower. 80 volontärer ska jobba under festivalen, berättar Kajsa Jönsson, festivalproducent och vd för arrangerande Anagram Live.
Till årets nyheter hör att humorfestivalen inte ska husera i Stadshallen, som renoveras. I stället blir AF-borgen högkvarteret, med tre scener och biljettkassa.
Den frågesportsliknande "Duellen" är en nyhet som beskrivs som inspirerad av teatersport och tv-programmet "Parlamentet".
– Björn Kjellman blir programledare och de tävlande möts i lag, säger producenten Anders Lenhoff.
– Det hela får politik-tema och blir lekfullt på liv och komikerdöd. Uppgifterna skulle kunna vara att till exempel förklara decemberuppgörelsen med hjälp av bilder som dyker upp på skärm eller beskriva den isländska bankkrisen med dans.
Här deltar bland andra Babben Larsson, Annika Lantz, Måns Nilsson och Per Andersson.
Annika Lantz ska vara med i "Duellen" och också sända "Lantzkampen" direkt från Lund.Bild: Lund Comedy Festival
Anders Lenhoff producerar en nyhet till: "Om jag vore statsminister...", med Hans Rosenfeldt som showledare och Anna Blomberg, Per Andersson och imitatören Göran Gabrielsson (från P1:s "Public service") bland deltagarna.
– En politisk debatt som ska klargöra ståndpunkterna inför valet hos en mängd fiktiva karaktärer. Olika ämnen diskuteras, men ingen gör det som sig själv. Imitatörer kan diskutera som verkliga personer och komiker som olika karaktärer.
Per Andersson deltar i nyheterna "Duellen" och "Om jag vore statsminister...".Bild: Lund Comedy Festival
Annat nytt är att Boelspexarna, Lundaspexarna, Jesperspexarna och Toddyspexarna slår sig ihop om en gemensam kavalkad av paradnummer. Familjer bjuds på gratis lördagsunderhållning i Lundagård som inkluderar gympa med Friskis & Svettis, en nycirkusshow och en sk(r)attjakt med Arga tanten.
Festivalen får efter flera försök hit Bosse Parnevik, som ska intervjuas på scen av Babben Larsson om sin karriär.
Paret Hannah Croft och Fiona Pearce återvänder, men internationellt satsar annars festivalen på nya ansikten. George Egg kommer att visa hur man lagar mat med ”köksredskap” som man hittar i ett hotellrum och Francesca Martinez ska leverera showen ”What the **** is normal?”, inspirerad av att hon själv lever med cp, cerebral pares.
Standupen på arabiska återkommer, med flera komiker. Niklas Runsten tar sin podd ”Mina värsta gig”, där andra komiker intervjuas, till scenen och en rad youtubers och sociala medier-profiler låter sig intervjuas på scen av Farah Abadi från Sveriges radio och SVT.
Britten Tom Houghton är ett nytt ansikte på Lund Comedy Festival.Bild: Lund Comedy Festival
Festivalbiljetterna släpps denna fredag. På lundcomedyfestival.com har programmet just lagts ut.
Gå till toppen