Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Polisen jagar våldtäktsman som förföljer kvinnor på cykel

Polisen är nu säkra på att samme gärningsmän genomfört de två senaste överfallsvåldtäkterna i Malmö. Båda offren blev förföljda när de cyklat. Polisen misstänker att våldtäktsmannen gett sig på fler kvinnor och söker nu vittnesuppgifter från personer som upplevt sig förföljda den senaste tiden.

Bild: Patrick Persson
Det handlar om de två händelserna på Ribersborg natten mot den 2 juni och nära korsningen Scheelegatan-Amiralsgatan den 22 maj. Polisen klassar båda dåden som överfallsvåldtäkter.
Kammaråklagare Ola Lavie meddelar att man fått in teknisk bevisning som visar att samme gärningsman begått båda brotten.
– Båda kvinnorna har blivit förföljda när de cyklat, säger han.
Polisen tror att samme man kan ha gett sig på fler kvinnor, utan att lyckas. Därför eftersöker man vittnesuppgifter.
– Det kan handla om att man känt sig förföljd eller reagerat på någons beteende, exempelvis att en man betett sig konstigt men att man valt att inte polisanmäla.
Polisen går även igenom tidigare anmälningar om sexuella ofredanden och våldtäktsförsök – för att se om något av fallen matchar med de två överfallsvåldtäkterna.
Ola Lavie vill inte kommentera om den misstänkte våldtäktsmannen använt något färdmedel, och i sådana fall vilket. Han vill heller inte gå ut med något signalement.
– Det beror på att vi vill ha in ofärgade vittnesmål så att vi själva kan bedöma trovärdigheten.
Polisen har öppnat en tipstelefon på telefonnumret 010-5619138.
Gå till toppen