Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Populärkultur och kändisar i ny SVT-satsning

Högt tempo, två kända lag och frågor om populärkultur – så blir SVT:s nya fredagsunderhållning "Alla för en" Stosatsningen får premiär i höst.

Katrin Sundberg och Björn A Ling sitter vid spakarna i SVT:s nya fredagssatsning "Alla för en". Pressbild.Bild: Bo Håkansson/SVT
SVT:s nya fredagsunderhållning har en amerikansk förlaga: "Hollywood game night". Och precis som i föregångaren blir det musik-, film- och tv-frågor samt kluriga ordlekar till två lag bestående av kända personer.
Komikern och skådespelaren Katrin Sundberg leder programmet. För många är hon känd som Häxan Surtant i det Kristallen-belönade SVT-programmet med samma namn.
"Jag älskar att tävla själv, men det gör ingen i min familj, så nu ska jag ta chansen att leka av mig", säger hon i ett pressmeddelande.
I varje avsnitt tävlar alltså två lag med kända profiler mot varandra i ett högt tempo. I varje lag ingår även en utomstående gäst, som kanske inte är känd för publiken men som har ett stort intresse inom det aktuella ämnet. De två lagens främsta uppgift är att föra fram just sin gäst till seger.
"Vi har länge sneglat på formatet 'Hollywood game night' som har gjort succé i USA under ledning av komikern Jane Lynch. Kombinationen av smarta och underhållande tävlingar är omöjlig att inte låta sig ryckas med i, och vi hoppas att programmet ska uppskattas av hela familjen eftersom det framför allt bygger på nutida populärkultur", säger Christina Hill, nöjeschef SVT Göteborg, i ett pressmeddelande.
Skådespelaren och musikern Björn A Ling, känd från filmer som "Smala Sussie" och "Bröllopsfotografen" samt tv-serien "Ack Värmland", ansvarar för musiken i programmet.
"Alla för en" får premiär i SVT1 i september och sänds i tio avsnitt.
Fakta

"Hollywood game night"

SVT har köpt formatet "Hollywood game night" av NBC Universal och döpt om det till "Alla för en".

Programmet har sänts under fem säsonger i USA och sålts till 17 andra länder, däribland Kanada, Finland, Island, Frankrike, Spanien, Grekland och Ryssland.

Gå till toppen