Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stor polisinsats i Katrinelund – utreder grovt brott

På torsdagskvällen pågick en stor polisinsats på Eriksdalsgatan. Polisen var förtegen om händelsen och meddelade endast att man utreder ett grovt brott.

Polisen är på plats vid Eriksdalsgatan med flera patruller.Bild: Patrick Persson
Vid 21.20-tiden hörde flera läsare av sig till tidningen och berättade att en stor polisinsats pågick på Eriksdalsgatan i området Katrinelund. Ett område hade spärrats av intill ett flerfamiljshus.
Polisen var dock förtegen om vad som pågick
– Vi har inlett förundersökning gällande ett grovt brott. Vilket sorts brott vill jag inte gå in på, men vi är inne i ett intensivt utredningsskeende, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Han ville inte heller säga vilken tid polisen först larmades till platsen. Eller om någon person hade frihetsberövats. Enligt uppgifter till Sydsvenskans fotograf beställdes polisens tekniker till platsen.
Vid midnatt var avspärrningarna hävda och klockan 03.30 hade polisen fortfarande ingen information att lämna i ärendet.
— Jag kan inte kommentera det i nuläget, säger Daniel Jonasson, inre befäl vid polisen i Malmö.
Förundersökningen uppges ledas av en åklagare.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Han vill inte heller säga vilken tid polisen först larmades till platsen.
Gå till toppen