Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danska sökhundar ska leta efter Lelle Hildebrand

Specialutbildade danska sökhundar sätts in i letandet efter Lelle Hildebrand, den turnéledare som försvann i Blekinge 1999. Insatsen görs i Arkelstorpstrakten i Kristianstads kommun, samma område som även Missing People i samarbete med polisen sökt i.

Omfattande insatser har redan gjorts för att finna turnéledaren som försvann i Blekinge 1999. Här söker Missing People i skogen vid sjön Immeln. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Hundarna är utbildade för att söka under mark och kommer att ge sig ut och leta den 19 och 20 juni. Även en sökpluton från armén kommer att bistå polisen i sökandet under perioden 28 juni till 3 juli. Plutonen kommer att leta i terräng i trakterna av Röetved i Kristianstads kommun som bedöms vara särskilt svår att ta sig igenom.
Lelle Hildebrand sågs senast utanför en rockklubb i Sölvesborg 1999. Han dödförklarades 2006 och polisen misstänker att han blev mördad. Utredningen leds av polisens grupp för kalla fall i region Syd, som förra året började gå igenom utredningen på nytt.
– När man har gått igenom det här så har man upptäckt att det finns utredningsåtgärder som man kan jobba med, nya förhör och ett antal undersökningar, så man gör det för att uttömma alla eventualiteter, säger polisens presstalesman Robert Loeffel.
I december genomfördes nya dykningar i Ivösjön i norra Skåne och under våren har Missing People gjort sökinsatser.
Någon misstänkt finns för närvarande inte i utredningen.
Gå till toppen