Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Föräldrarna skriver bok om Kim Wall

Ingrid och Joachim Wall, föräldrar till Kim Wall, skriver en bok om sin dotter, som dödades i augusti förra året.Bild: Adam Perez/ Albert Bonniers förlag
Med "Boken om Kim Wall" vill föräldrarna Ingrid och Joachim Wall lägga fokus på det kall och engagemang som drev deras dotter.
"Det har skrivits 10 000-tals artiklar om det dåd som ändade Kims liv, och om den man som dömts för detta. Nu är det dags att Kim får ta plats, att bilden av henne förändras från ett anonymt brottsoffer till den självständiga och fantastiska yrkespersonen och kvinna hon var", skriver föräldrarna gemensamt i ett pressmeddelande.
Kim Wall hann under sin karriär göra flera reportage från olika delar av världen där hon skildrade alltifrån kärnvapenprov till hipsterskägg. I augusti 2017 gav hon sig iväg för att göra ett frilansuppdrag om en ubåt i Köpenhamn. Men det hela slutade i stället för att hon föll offer för ett brott som har kommit att bli ett av de mest uppmärksammade fallen under 2000-talet.
I april i år dömdes ubåtsägaren Peter Madsen till livstids fängelse för mord.
Boken ges ut av Alberts Bonniers förlag och släpps 9 november.
Gå till toppen