Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Staffanstorp

Hon blir årets lärare i Staffanstorp

Annika Hindemith på Hjärupslundsskolan får kommunens lärarpris.

Annika Hindemith.Bild: Peter Frennesson
Priset Årets lärare delas ut till en lärare som har "främjat elevernas lärande" under året. Prispengen är på 10 000 kronor och ska gå till fortbildning.
"Annika är nyfiken och vill veta. Annika släpper inte taget förrän det är färdigt", lyder en del av motiveringen till varför kommunen vill lyfta fram henne som ett gott exempel.
– Jag känner mig hedrad, det känns helt otroligt att bli uppmärksammad för det man gör, säger Annika Hindemith, som undervisar i matte och NO på högstadiet i Hjärup.
Hur blir man en bra lärare?
– Det handlar om lyhördhet. I undervisningen är det viktigt att eleven är med och att man lyssnar på vad de har för tankar och idéer.
Priset Årets lärarlag, som är på 30 000 kronor, går i år till arbetslaget Planeten på Stanstorpsskolan, där lärarna Sara Andersson, Angela Engler, samt fritidspedagogerna Richard Törnvall, Henrik Nilsson, Ylva Hällén Theander och Pernilla Mårtensson (resurs) ingår. "I mötet med elever och föräldrar uppstår ett förtroende som förvaltas med stort allvar" lyder en del av motiveringen.
Båda priserna delas ut för första gången, och kommer framöver att delas ut årligen.
Gå till toppen