Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Nu stannar bussarna vid Bantorget igen

Efter veckans konflikt – nu har kommunen, Skånetrafiken och Nettbuss kommit överens om en tillfällig justering som ska underlätta för busschaufförerna att stanna vid Bantorget.

Öster om den förtäckta hållplatsen har en tillfällig hållplats skapats vid lastplatsen för Grand Hotel.Bild: Eskil Fagerström
Sydsvenskan har i veckan rapporterat att Skånetrafiken och Nettbuss, som kör Lunds stadsbussar, dömt ut Bantorgets nya hållplats som för kort för två bussar. Beskedet kom som en överraskning för kommunen.
Läs mer: Nybyggda hållplatsen kan inte tas i bruk – är för kort för två bussar
Nu har parterna kommit överens om en justering på platsen. Hållplatsen flyttas tillfälligt österut, till Grand Hotels lastplats, för att underlätta för chaufförerna.
– Man flyttade hållplatsstolpen fem meter framåt och som jag har förstått det har bussarna kört i full drift sedan lunchtid, säger gatuchef Per Eneroth.
Det är busslinjerna 2, 4 och 5 som trafikerar Bantorget.
– Nu studerar vi om vi behöver förlänga hållplatsen, men det viktigaste för oss är att bussresenärerna kan stiga av och på vid en av våra mest frekventa hållplatser, säger Per Eneroth.
Läs mer: Kommun och bussbolag på kollisionskurs om indragna hållplatsen: "Anmärkningsvärt"
Läs mer: Den för korta hållplatsen på Bantorget ska provköras
Läs alla artiklar om: Bantorget byggs om
Gå till toppen