Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Räknemiss – Redhawks förlust växte med miljonbelopp

I förra veckan beräknade Malmö Redhawks förlusten till 11,9 miljoner kronor. Nu har den korrigerats till 13,6 miljoner kronor.

Bild: BILDBYRÅN
– Tyvärr hade det smugit sig in ett fel vid beräkningen av den så kallade signoff-kostnaden för våra utländska spelare. Detta fel är nu rättat och aktuella spelare har fått sina korrekta ersättningar, säger Mats Larsson, ordförande i Malmö Redhawks holdingbolag och hockeybolag.
Det är ett normalt förfarande att utländska hockeyspelare får delar av sin lön i en så kallad signon-bonus när vederbörande skriver på kontraktet och en signoff-bonus när man lämnar.
I det här fallet ska det röra sig om slutlönerna för två av klubbens utländska spelare förra säsongen. Extra komplicerat blir det rent skattetekniskt om en utländsk spelare stannar över två säsonger.
Beräkningsmissen gör att Redhawks siffror blir 1,7 miljoner kronor sämre än aviserat.
– Detta belastar resultatet för säsongen 2017/18 på ett negativt sätt, som nu är fastställt och blir minus 13,6 miljoner kronor, säger Mats Larsson
Hur påverkar det här kommande säsongs budget för Malmö Redhawks?
– Inte alls. Detta avser utländska spelare säsongen 17/18, säger Mats Larsson.
Gå till toppen