Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Segerskytten: "Det här slår allt"

Han blev förste dansken som vann Stanley Cup. Lars Eller blev det dessutom efter att ha skjutit segermålet. – Det här slår allt. Man kunde inte ha skrivit historien bättre själv.

Washingtons danske center Lars Eller, i vitt, gör 4–3-målet på Vegas Golden Knights kanadensiske målvakt Marc-André Fleury i den femte Stanley Cup-finalen i Las Vegas.Bild: Harry How/AP/TT
Den 29-årige forwarden från Rødovre slog till när klockan visade 12.23 av den tredje perioden.
André Burakovsky spelade fram Brett Connolly som sköt. Vegasmålvakten Marc-André Fleury räddade, men fick pucken bakom sig.
Där dök Eller upp och skyfflade 4–3-pucken i mål.
Och blev historisk.
– Det är en livslång dröm som går i uppfyllelse, höjdpunkten i min karriär, sade han.
Danmark upplevde något av hockeyfeber under VM i maj med massor av supportrar på matcherna. Hemmanationen såg länge ut att vara på väg mot slutspel, men snubblade på sista hindret.
Nu kommer det här.
– Jag hoppas att det kan göra att en massa små tjejer och killar börjar spela hockey i stället för fotboll eller något annat. Och att vi kan bli större som hockeynation, sade Eller som före sin NHL-karriär tillbringade fyra säsonger i Frölunda som junior- och A-lagsspelare.
Hemma Rødovre visades matchen på en biograf och en fullsatt salong fick förmodligen glädjefnatt när bygdens son avgjorde.
– Det är så fantastiskt. Jag kan inte vänta på att få komma hem och fira det här med mina kompisar och min familj.
Läs alla artiklar om: Stanley Cup 2018
Gå till toppen