Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Trump hyllade Ovetjkin – Vita huset nästa?

Det blev inget firande av Philadelphia Eagles NFL-seger i Vita huset. Men räkna inte med någon bojkott från den nyblivna Stanley Cup-segraren Washington Capitals.

Så här såg det ut i höstas när Stanley Cup-segraren Pittsburgh besökte president Donald Trump i Vita huset. Nyblivna mästarna i Washington lär också säga ja till en inbjudan.Bild: Susan Walsh/AP/TT
USA:s president Donald Trump gratulerar Washington för hockeytiteln på Twitter, främst hyllar han lagkaptenen Alexander Ovetjkin.
"Alex Ovetjkin var spektakulär, en sann Superstjärna", skriver Trump.
Trump ställde tidigare i veckan in träffen med NFL-mästaren från Philadelphia sedan många spelare tänkt bojkotta presidentmötet.
Det har varit frostigt mellan Trump och NFL, USA:s proffsliga i amerikansk fotboll, sedan presidenten i fjol kritiserat de NFL-spelare som knäböjt under nationalsången före matcherna som protest mot hur svarta behandlas i landet.
Fjolårets NHL-vinnare Pittsburgh bojkottade inte Trump i höstas, när presidenten tradionsenligt bjöd in mästarlaget i ishockey. Och Washington lär säkert inte heller göra det. Skälen för det är sannolikt att laget är från huvudstaden och nog inte vill leva under en längre tid med kritiken från Vita huset samt att Capitals dels inte har så många amerikanska spelare, dels att det inte finns så många svarta spelare i laget.
En av dem, Devante Smith-Pelly, har dock antytt i en intervju att han inte tänker följa med till Vita Huset på grund av Trumps rasistiska och sexistiska uttalanden.
"En del av det han sagt är ganska grovt och jag står inte bakom hans retorik", har Smith-Pelly sagt om Trump och säger vidare att han tror att han bestämt sig när det gäller Vita huset-besöket.
Basketstjärnorna LeBron James och Stephen Curry, i finallagen Cleveland respektive Golden State, har sagt att de inte tänker besöka Vita huset om deras lag vinner.
Läs alla artiklar om: Stanley Cup 2018
Gå till toppen