Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Två av de misstänkta för mordet på Lantmannagatan släpps ur häktet

Två av de tre mordåtalade för dödsskjutningen på Lantmannagatan förra sommaren har släppts i väntan på dom. Skytten sitter fortsatt häktad, medan svågern till den mördade mannen och ytterligare en man har släppts.
– Jag utgår från att vi inte har gjort samma bedömning av bevisningen, säger åklagare Elena Severin.

En 30-åring mördades på väg till kvällsbön i Afghanska föreningens moské den 10 juni i fjol.Bild: Patrick Persson
Slutplädering i rättegången mot de tre männen hölls i tisdags, den 5 juni. Under torsdagen beslutade tingsrätten att släppa två av de tre åtalade männen ur häktet.
Mordet skedde den 10 juni förra året. En 30-årig man var då på väg till kvällsbön i Afghanska församlingens moské på Seved. Han sköts med flera skott. Han dog innan ambulansen hann nå sjukhuset.
Läs också Pistolen från moskémordet knyts till fyra andra skottdåd
Tio dagar senare kom en 32-åring själv till polisen och berättade att det var han som hade mördat mannen. Han sitter fortsatt häktad. De två andra männen, den mördade 30-åringens svåger och en man som misstänks ha skjutsat mördaren till Lantmannagatan, har nu släppts. Det meddelande Malmö tingsrätt under fredagen.
– Jag utgår ifrån att de inte har gjort samma bedömning av bevisningen, säger åklagare Elena Severin.
Läs också Åklagaren: Lejde en man att mörda sin före detta svåger
Kommer du överklaga om de frias?
– Jag får avvakta och ser vad tingsrätten bedömer. Jag måste läsa domen först, det är för tidigt att uttala sig om det, säger Elena Severin.
Ytterligare en man är misstänkt för att ha känt till mordplanerna, men inte larmat polisen. Han har inte häktats.
Gå till toppen